Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α1 & Α3


ΛΕΩΝΗ (Μαρία Πυλιώτου) – Ανάλυση ✍ | Δωρεάν βιβλία - Free ebooks

Να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις για το κείμενο Λεώνη:

1) Να γράψετε σε 100- 150 λέξεις την περίληψη του αποσπάσματος "Λεώνη"( το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, την επαγγελματική διέξοδο που έχει βρει, τα όνειρα που κάνει για το μέλλον της, το πάρτι που θα πάει για πρώτη φορά μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, τα προσωπικά επαγγελματικά σχέδια του θείου της Τόνι για το μέλλον και τη δική της συμμετοχή σε αυτά.)

2) Να βρείτε μια αναδρομική αφήγηση στο απόσπασμα.

3) Ποιοι είναι οι αφηγηματικοί τρόποι που υπάρχουν στο απόσπασμα; Να τους εντοπίσετε.

4) Να βρείτε ένα σημείο όπου υπάρχει ασύνδετο σχήμα, μια προσωποποίηση και μια μεταφορά.

5) Να χαρακτηρίσετε την ηρωίδα του κειμένου με βάση την όλη της παρουσία στο κείμενο και να αιτιολογήσετε τον χαρακτηρισμό σας.
ή
Ποιος είναι ο ρόλος της εργασίας για το άτομο και ιδιαίτερα για ένα άτομο όπως η Λεώνη, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα; 

6) Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα; Ποιες ενέργειες οφείλει να κάνει ο δήμος για τη διευκόλυνση αυτών των συνανθρώπων μας, ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής; 


Να μου στείλετε στο email katerinamoscho71@gmail.com μου τις απαντήσεις μέχρι τη Δευτέρα 6 Απριλίου. Όσοι από εσας θέλετε κάνετε και το κριτήριο που έδωσα στη γλώσσα. Θα το λάβω θετικά υπόψη μου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου